0702-147265 INFO@MAMEDIA.SE

Ja, det blev pannkaka framför kameran för en tid sedan. Har länge tänkt fotografera pannkakor efter att ha blivit inspirerad av Elin Kero. Hon visade i en Youtube-film hur hon snabbt arrangerade ihop ett stilleben med pannkakor. Som förberedelse hade hon varit på loppisar och köpt rekvisita och förstås stekt ett gäng pannkakor.

Sedan ett par år tillbaka har jag också börjat samla på mig rekvisita från loppisar. Man kan göra riktiga fynd, billiga saker som gör sig fint på stilleben. Kannan och den lilla krukan i bakgrunden på min pannkaksbild är loppisfynd som kostade 10-15 kr styck. Saker i den bruna färgskalan blir väldigt fina på bild och den där kannan gör sig bra. Tallriken fick jag offra några tior på Cervera för, men det var den värd.

Det tog sin tid att få till bilden. Pannkakorna stektes ett par dagar innan fototillfället och jag hade även köpt bären. Bara att skrida till verket och arrangera alltså. Det är verkligen inte lätt, jag fick göra om flera gånger och pannkakorna blev väldigt hanterade längs resans gång. Tyckte tillslut att det blev bäst att vika dem i fyra delar och lägga dem i en lite slarvig hög.

Här har ni resultatet, jag är ganska nöjd och har fått mycket cred för bilden. Men som vanligt ser jag att det finns detaljer som kunde ha gjorts bättre, saker som jag har med mig till nästa gång det står en tallrik pannkakor framför kameran.

Bild på en tallrik med ihopvikta pannkakor med färska hallon och blåbär strödda över. Bakom står en beige kanna och en svart liten kruka med fler bär.