0702-147265 INFO@MAMEDIA.SE

Om MaMedia

MaMedia är en mediabyrå som ägs och drivs sedan 2008 som ett enmansföretag av mig, Marie Sjödin. Basen är Göteborgsområdet, men jag har kunder även i helt andra delar av landet.

Jag har jobbat i mediabranschen sedan början av 2001. Allt startade med en mediautbildning 1999-2000 i MacMeckarnas regi. Efter att utbildningen var avslutad fick jag så småningom jobb på en lokal mediabyrå där jag blev kvar i sju år. Där fick jag börja från start med att hantera annonser och så småningom börja skriva notiser till de tidningar som vi producerade för våra kunders räkning. Jag fick lära mig det journalistiska hantverket från grunden och hann under de sju år som jag var kvar där skriva mängder med reportage. Eftersom vi ine hade någon anställd fotograf fick jag även fotografera mina jobb själv.

Webbproduktion är något som intresserat mig sedan jag gick IT-kurser på Komvux 1997–1998. Där kom jag för första gången i kontakt med WYSIWYG-editorer och fick lära mig grunderna i HTML och Photoshop. På mediautbildningen fick jag utveckla kunskaperna liksom när jag hösten 2008 läste webbprogrammering vid Högskolan i Kalmar på distans. För 4–5 år sen började jag att jobba enbart med WordPress och sedan dess har jag även utvecklat kunskaperna i sökmotoroptimering.

Kreativ familj

Min kusin, som släktforskat i 40 år, säger att vår släkt på pappas sida genom generationerna präglats av kreativa entreprenörer. Ser man till min familj så stämmer det absolut, hemma fanns det otroligt mycket kreativitet under hela min uppväxt. Mamma sydde, stickade, vävde, näverslöjdade m m. Pappa snickrade, byggde, renoverade, lagade bilar o s v, han kunde allt! Bilen fick stå ute, garaget gjordes om till en snickarbod. Mina föräldrar jobbade ofta i gemensamma projekt där var och en gjorde det de kunde bäst.

Kretativtet går ofta i arv och så har det även gjort hos oss. Jag började tidigt att både sy, virka och sticka. Under en period sydde jag i stort sett allt jag hade på mig och hade oftast en stickning på gång. Men tiderna förändras, det som att tiden inte längre räcker till den typen av aktiviteter. Jag saknar det ibland men när lusten att skapa något pockar på hamnar jag numera framför datorn i stället för symaskinen. Eller bakom kameran.

Affärsidé

Min affärsidé är att hjälpa små och medelstora företag med hemsida, foton och trycksaker samt digitala dokument. Jag samarbetar med ett par lokala tryckerier som gör fina jobb till vettiga priser.

Jag älskar verkligen mitt jobb och är väldigt glad över att få hålla på med det jag gör. Jag ser mig själv som en problemlösare och känner mig trygg i den kompetensbredd jag skaffat mig genom åren. Hör gärna av dig om du känner att ditt företag behöver mina tjänster. Jag är alltid öppen för förutsättningslösa möten med nya kontakter …