0702-147265 INFO@MAMEDIA.SE

På grund av att den gamla hemsidan blivit hackad minst fem gånger sedan i somras valde jag att ta bort hela sajten och börja om från början. Hade ändå tänkt göra om den och nu blev det ett naturligt tillfälle att ta itu med att göra en helt ny hemsida.

Det är inte roligt att få sin sajt hackad, speciellt inte den gången då hela skärmen täcktes av nakna damer när man surfade in på den. Men man lär sig saker, framför allt att det finns mängder med hackers som vill komma in på din sajt av olika anledningar. Många lägger dolda länkar för att ranka bättre på Google, tror att det är den vanligaste anledningen till att man ”bryter sig in”. Andra gör det för att det tilltalar egot att ha kunskap att klara det och de lämnar spår efter sig så att man ska se att det varit någon där, t ex genom att lägga ut bilder på nakna damer.

Skomakarens barn har de sämsta skorna, sas det förr. Det talspråket stämmer på mig, jag är betydligt noggrannare med säkerheten på mina kunders sajter än jag varit på min egen. Jag har kunder som jag sköter uppdateringar och översyn för, loggar in minst två gånger i månaden och ser till att uppdatera alla plugins. Det kommer ständigt nya versioner och det är viktigt att installera dem så snart som möjligt. Det är ofta via ouppdaterade plugins som hackarna tar sig in. Jag har en aning om vilket det handlade om på min sajt och det pluginet låter jag bli att installera den här gången.

Nu blir det i alla fall andra bullar, från och med nu ska jag logga in regelbundet på min egen sajt och se till att allt är up to date.