0702-147265 INFO@MAMEDIA.SE

Budskapet ”sätt färg på betongen” kommer från Maria Englund-Olofsson. Sedan ett år tillbaka driver hon en webbshop där hon säljer silikatfärg, avsedd för att måla på betong. Marias affärsidé är att sälja färgen i små förpackningar till personer med betonggjutning som hobby eller yrke.

Vad innebär nu detta? Jo, silikatfärg är egentligen avsedd för för enorma husväggar i betong och säljs därför i megastora förpackningar. Men allt fler upptäcker att betong är ett fantastiskt material att gjuta prydnads- och nyttosaker i och det blir självklart roligare om man kan måla sina alster. Att köpa 20-litershinkar med en enda kulör är förstås inte optimalt för betongkonstnärer, ett faktum som Maria har tagit fasta på. Hon köper därför in de stora förpackningarna och delar upp dem i 100-millilitersburkar som hon säljer i sin webbshop. Hennes sortiment är snillrikt genomtänkt med ett antal grundfärger som sedan kan mixas ihop till nya kulörer.

Varför silikatfärg?

Vad är det då som är så speciellt med siilkatfärg? Kan man inte ta vilken färg som helst? Nja, kan och kan, men vill man ha ett bra och hållbart resultat är silikatfärg den optimala produkten för betong. Den är helt enkelt anpassad för materialet på så vis att den förenar sig med betongen till en enhet. Pigmenten är dessutom kulörbeständiga vilket innebär att färgen inte bleknar eller blir missfärgad med tiden. Läs mer om silikatfärgen på informationssidan i webbshoppen.

Så om du, liksom jag, tillhör den kategori som blivit sugen på att gjuta i betong är ett besök på decorelle-sverige.se väl värt ett besök. Eller du kanske redan är en etablerad betongkonstnär? Även om rå betong är snyggt så är det roligt att kunna variera och färglägga vissa alster, vilken nivå du än är på. I shoppen får du dessutom 15 procents rabatt om du köper fyra burkar. Blanda som du vill, välj fyra olika eller fyra av samma sort. Maria säljer också förtunning som används för att späda färgen för att uppnå en laserande effekt. Även förtunningen ingår i rabatterbjudandet. Till decorelle-sverige.se>>

Bilden visar ett fat i betong som skapats och målats av betongkonstnären Sonia Erlandsson. Publicerad med tillåtelse av Maria Englund-Olofsson.

Är du intresserad av en webbshop liknande decorelle-sverige.se? Kontakta mig för offert>>

Marie, MaMedia